Elektromos izomstimuláció

története

Az  elektromos izomstimuláció azaz az EMS (electro-myo-stimulation) technológia módszere a szovjet űrkutatásból indult, de már 1791-ben Luigi Galvani kisérletei révé tudták, hogy az izmokat különböző frekvenciákkal mozgatni lehet.

 

Köztudott, hogy nulla gravitációnál leépülnek az izmok, és jelentős csontveszteség is kialakul. A technológiát űrhajósok rehabilitációjában használták először. Két különböző technológiával is orvosolták a problémát.

Az egyik megoldás az áramos izomstimulálás volt,  (EMS) a másik egy német szakemberek által kifejlesztett vibrációs gép, amely reflexszerű izomösszehűzódáson alapul. (Power Plate technológia)


Majd a szovjet élsport vette át saját céljaira. A 90-es években német mérnökök fejlesztették ki az EMS készülékek első generációját, mely nem csak az élsport és a rehabilitáció, hanem a szabadidős sportok területén is széles körben elterjedt, mivel mellékhatások nélküli megoldást jelent egy sor - mindannyiunk számára fontos  cél eléréséhez. 

Speedbody Fitness

        EMS

A Speedbody  kis erősségű elektromos impulzusokkal feszíti meg az izmokat. Ez nem fájdalmas és teljesen egyénre szabott, mivel minden embernél más a tűréshatár és a vezetőképesség is .

A testet 650 izom mozgatja, melyek a csontokhoz kapcsolódva sokféle mozgást tesznek lehetővé. 

A testizomzat 90 %-át bevonja a munkába, anélkül, hogy az inakat és az ízületeket megterhelné , ezáltal nem csak hatékony, hanem rendkívül biztonságos módszer. Mivel az izomcsoportokat egyszerre dolgoztatja, és a felszíni izmok mellett a mélyizmokat is eléri, egy 20 perces edzés kb. 2 órás megfeszített izommunkával járó testmozgásnak felel meg. 

Beállítástól függően akár 85 izomösszehúzódás/másodperc ! És mind ezt 8 izomcsoporton egyszerre!

36000 izom-összehúzódás a teljes testen és mindez 20 perc alatt.  

- Zsírégetés

- Célzott izomépítés

- Alakformálás

- Bőrfeszesítés

- Cellulit kezelése

- Állóképesség növelése

- Hátfájás megszüntetése

- Gátizomzat erősítése

- Izomfájdalmak kezeléseBruce Lee az elktromos izomstimuláció egyik úttörője. Filmforgatások miatt egyre kevesebb ideje volt edzeni, így rövid idő alatt tudta  az izmait és erőnlétét formában tartani.

                                                                                            


Zsírégetés

Általánosságban elmondható, hogy a zsíroknak két fő formája van, a bőr alatti és a zsigeri zsír.

A bőr alatti zsír legtöbb esetben a has, csípő, comb, hónalj és a fenék felületén alakul ki. Ez a fajta zsír a kockáidat úgymond "csak" eltakarja, fedetté teszi, míg a zsigeri zsír ezzel a has belsejében található a szerveid (különösen a máj) köré telepedve. Ez a magyarázat arra, hogy a zsigeri zsír miért növeli a kockázatát a szív-és cukorbetegségeknek !

Bár mindkét típus jelenléte káros az egészségedre nézve, de az alattomos zsigeri zsír sokkal veszélyesebb!

A Speedbody edzés azért tud rövid idő alatt olyan hatékony lenni, mert normál edzés során hogy meginduljon a zsírégetés minimum 20 perc mozgás szükséges, mert először a  kezdenek el dolgozni a vörös rostok(lassú rostok), majd csak utána a fehérrostok (gyors rostok). 

Az EMS -edzés különlegessége hogy ezt a folyamatot megtudjuk fordítani. Ezért van az hogy 20 perc edzés is elegendő. Ráadásul 8 izomcsoport dolgozik egyszerre.

Vörös rostok:
Lassan fáradnak el, így hosszantartó munkavégzést biztosítanak, lassú összehúzódással. 

A hosszú távú állóképességi aktivitásban résztvevő sportolóknál - mint pl. hosszútávfutó, kerékpáros vagy úszó - főleg ilyen típusú rostok találhatók azokban az izmokban, amelyek leginkább részt vesznek az adott fizikai aktivitásban. Genetikailag nagyban meghatározz egy embert, ha a vörös és a fehér rost aránya (ami kb 50 -50 % átlag embernél) nagyban eltér. pl: Kenyai futóknál akár 60-70% is lehet a vörös rost javára ,míg akik könnyebben tudnak nagy izomtömeget "építeni" ott fehér rost  állománya lehet túlsúlyban,

Fehér rostok:
Gyors összehúzódásra képes izomrosttípusok, de gyorsan el is fáradnak.
Rövid idejű, igen intenzív munkavégzésre alkalmasak. 

Ezek a rosttípusok főleg azoknál a sportolóknál dominálnak, akiknél leginkább az izomerő szükséges. 


HETENTE  HÁNYSZOR  LEHET EDZENI ?​

Egy Speedbody edzés 20 percig tart + 5 perc elektromos masszázs. Egy héten 2 alkalom az ajánlott, mivel az edzés nagyon intenzív. A tréning hatása a terheléstől és a közben végzett gyakorlatoktól függ. Egyaránt alkalmas izomnövelésre, súly csökkentésre, valamint rehabilitációs célokra is. A súlycsökkentő hatás fontos része a regeneráció. Az edzést követően fokozódik az anyagcsere, ami 2 nap után is átlag feletti értékeket mutat.

MIRE  KELL  FIGYELNEM  AZ  EDZÉS  ELŐTT ?

A legjobb Speedbody tréninghatás eléréséhez az edzés előtt 2-3 órával szénhidrátban dús ételt kell fogyasztani, hogy a szervezet felkészülhessen az intenzív edzésre. Az edzés előtt 30-45 perccel igyunk legalább fél liter folyadékot. 

MILYEN  IZOMCSOPORTOKAT DOLGOZTAT ?

A  teljes testre kiterjedő tréning, mivel a készülék minden izomcsoportot egyidejűleg stimulál. Az edzés során a comb, a fenék, a hát,csuklyás izmok a has, a mell és a kar izmai egyszerre dolgoznak.

MIÉRT JOBB A SPEEDBODY , MINT A HAGYOMÁNYOS EDZÉS?
Egy konditermi edzésnél az izomzat maximum 60-65% tudjuk csak megmozgatni.

 A Speedbody esetében olyan helyeken is kihat az áram a testen,  ami nincs közvetlen kapcsolatba a testen lévő elektródákkal , vagyis kisugárzik.Ennek köszönhetően az izomzat 90% -át képes megdolgoztatni. Az edzéstől függetlenül 8 izomcsoportot stimulál egyszerre. Az EMS technológia beállítástól függően akár másodpercenként 85-ször is képes stimulálni az izmokat.

MIÉRT JÓ A SPEEDBODY A CELLULIT ELLEN?

A Speedbody elektromos stimulációs edzésnek többféle hatása is van a cellulit ellen. Többek között a kötőszövet hatékony megfeszülése, a vérkeringés serkentése és a fölösleges zsírsejtek elszállítása figyelhető meg, a cellulit programjának hatására. A stimulációnak köszönhetően a bőr kinézete gyorsan javulni kezd.

Rehabilitáció


Fizikoterápia:

A fizikoterápia leggyakoribb feladata a kóros tünetek mérséklése, vagy megszüntetése, illetve olyan kezelések megvalósítása, melyet más kezeléssel helyettesíteni, megvalósítani nem lehet. Az elektroterápia az egyik leggyakrabban alkalmazott kezelési eljárás. 

Akut és degeneratív ízületi elváltozásokat, gerincbántalmakat, izomfájdalmakat, különböző mozgásszervi betegségeket, sport és egyéb sérülések utáni rehabilitációs kezelések

Body Relax: 

Speedbody edzés végén 5 perc elektromos masszázst kap a vendég. Ez nyújtja az izmokat , és fájdalom csillapító is egyben amely csökkenti az izomlázat , De lehet kérni végig masszázs beállítást, ha az a cél izomfájdalamat csökkentsünk.

 ELLENJAVALATOK:

 • Lázas megbetegedéseknél, akut bakteriális vagy vírusos betegségek esetében
 • Daganatos megbetegedéseknél
 • Tuberkulózis esetén
 • Vérzés esetében, súlyos vérzési zavaroknál (vérzékenység)
 • Súlyos neurológiai betegségeknél
 • Allergiás bőrmegbetegedéseknél
 • Szívritmusszabályzó használata esetében
 • Diabétesz esetében
 • Trombózis, vagy trombózisra való hajlam esetén
 • Epilepszia
 • Terhesség
 • Szülés után 3 hónapig, illetve szoptatás alatt
 • Szklerózis multiplex esetén
 • Rossz, általános közérzet esetén
6100 Kiskunfélegyháza,Wesselényi utca 1, Tel:(70) 223 0077
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el