Power Plate  

Vibrációs fitnessPower Plate története

A német Power Plate technológia alapjait a 70-es években a szovjet űrhajósok használták, hogy ellensúlyozzák a súlytalanság hatásait (csontritkulás, Izomsorvadás )
Legfontosabb volt a csontsűrűség vesztésének elkerülése az izomtömeg megtartásával.Két megoldással tudták ezt ellensúlyozni .

 Az egyik a "Power Plate technológia" volt ,ami vibráció segítségével reflexszerű izomösszehúzódást idéz elő, a másik az (EMS technológia) áramos izomstimulálás. Később, Guus van der Meer, a holland olimpiai csapat edzője úgy döntött, hogy továbbfejleszti ezt a módszert, így született meg 2000-ben az első Power Plate berendezés.


kalória égetés  szebb alak, kevesebb cellulit

Ami a legészrevehetőbb, az az, hogy az edzésekkel együtt változik az alak, az egész test feszesebb, tonizáltabb lesz.

Szülés után újra formában

Szülés után sok nőben fogalmazódnak meg aggodalmak: vajon a változások, amelyeket a várandósság magával hozott, véglegesek-e?

A Power Plate kiválóan növeli az izomtónust, és még súlyokat sem kell emelgetni. És azt ugye tudjuk, hogy a több izom több kalóriát éget.

A Power Plate megemeli a szerotonin koncentrációt, a stresszhormonokat, például a kortizont, ugyanakkor kordában tartja. A stresszhormonok pedig növelik a zsír raktározását deréktájon. Erősítsd a törzsed és a hasad felülések nélkül!


Az újdonsült anyukák szinte élsportolói szinten dolgoznak, de a szülés után sajnos súlyos energiahiánnyal, vitalitás és funkcionális erő hiánnyal küzdenek, és nem tudnak saját "sportterületükön" teljesíteni. Vajon mit szeretnének azok az anyukák elérni, akik szülés után nekifognak edzeni? A sorrend igénye nélkül valószínűleg az alábbiak szerepelnek a listájukon:

 • Rövid idő alatt hatékony alakformálást.
 • Megoldást a vizelet visszatartási problémákra 
 • Gátizomzat hatékony működését
 • A törzs erejének visszaállítását, szebb hasat
 • FOGYNI 
 • Az anyagcsere és a hormonháztartás visszaállását
 • Visszaszerezni az izmok erejét és tónusát
 • Helytállni a mindennapos tevékenységekben
 • Bőrfeszesítést ,  narancsbőr és striák csökkentését  


Világsiker:

2008-ban a Power Plate világsiker. Több mint 100 országban van jelen, rehabilitáció,fitnesz és az élsport területén.

Olyan hírességek illesztették bele edéstervükbe a Power Plate-et, mint a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) Charles Puyol ( visszavonult Barcelona játékos) Arjen Robben (Bayern München) vagy a 2014-es vb-t nyert német válogatott tagjai. De említhetnénk világsztár teniszezőket mint Serena Williams, Rafael Nadal vagy Novak Djokovic-ot.

Technológiája

A Power Plate tovább fejlesztett és levédett 3 dimenziós technológiája egyedülálló. Sem a billegő, sem a függőleges vibrációs gépek nem eredményeznek ugyanolyan hatást. A billegő mozgás főleg csak az egyensúly érzékünkre hat , a le-fel mozgás hat igazán az izomkra. Azok a vibrációs gépek amelyek ezzel nem rendelkeznek(le-fel mozgással), nem alkalmasak alakformálásra ás súlycsökkentésre. A Power Plate minden irányban elmozdul, de csupán csak millimétereket. 

 Másodpercenként 40-50 darab izomösszehúzódás érhető el a Power Plate-el.

A teljes test vibrációs tréning Newton második törvényén alapszik, mely röviden. F = m x a, azaz az Erő egyenlő a tömeg és a gyorsulás szorzatával. A Power Plate gép akár 6G terhelésre is képes, ami kb. akkora erő amit egy 400 km/h sebességel közlekedő Forma-1 es autóban hatna ránk.

A hagyományos edzésekkor súlyok segítségével növeljük az erőt, míg a Power Plate gép a vibrációval (a gyorsulással) hat az erő nagyságára. 

Hivatalos vizsgálatok hagyták jóvá, hogy testtömeg és testzsír csökkenés érhető el a használatával. Az izomzat 98% -át tudja megmozgatni ami egyedülálló .Orvostechnikai eszköznek minősítve.


A harmonikus rezgéseket a technológia különleges ikermotoros rendszere biztosítja, mely egyedülálló a piacon. Az egyéb helyeken beszerezhető, olcsóbb kivitelű berendezések gyakran kilengő motorral rendelkeznek, billegnek, melynek következménye, hogy a vibrációs tréninget vizsgáló tudományos tanulmányokban bizonyított hatás elmarad.

Valódi 3 dimenziós rezgésben lehet részünk. A gépen az izmok három dimenzióban dolgoznak, ahogyan a Power Plate gép platója mind a 3 síkban elmozdul. És a szervezetünk éppen erre van berendezkedve.

A plató fel-le elmozdulása lesz az a stimulus, mely az izomtónust javítja. A balról-jobbra és az előröl-hátra történő plató elmozdulás az egyensúlyra és a koordinációra gyakorol hatást. 

Az idő töredéke alatt maximális kalóriaégetést produkálhatunk, és mindezt töredék idő alatt, a hagyományos edzéshez képest.

(30 perces edzéssel kb.600 kalóriát is le lehet dolgzni a Power Plate-el, ami kb.2 órás konditermi edzésnek felel meg)

A konditermi edzéssel az izomzat 60-65 %-át lehetséges megmozgatni, a Power Plate-el ez 98%.  Ebbe bele tartozik a gátizomzat is.


- Kalória égetés


A vibrációs tréning alapvetően erőedzés, és kiváló utóégető hatást fejt ki. Azaz a pihenés alatt is égetjük a kalóriákat, és így építjük és pihentetjük az izmokat. Ez a kalóriaégetés meghaladhatja akár a kardiovaszkuláris edzés, például a futás vagy biciklizés során elégetett kalóriamennyiséget is. A rezgéssel összekötött erőedzés nagyon jó opció azoknak is, akik félnek attól, hogy súlyokat emelgessenek, vagy sérüléstől tartanak, mert ez a hatékony erőedzés úgy égeti maximális szinten a kalóriákat, hogy közben nem okoz sérülést, és nem terheli az ízületeket. 

- Szebb alak, kevesebb cellulit


Ami a legészrevehetőbb, az az, hogy az edzésekkel együtt változik az alak, az egész test feszesebb, tonizáltabb lesz. A masszázs pedig segít a cellulit ellen, élénkíti a nyirokkeringést, kiüríti a sejtekben lerakódott toxinokat, és valóban hatékony a narancsos dudorok ellen. Ráadásul a Power Plate gépen végzett standard nyújtási gyakorlatokkal azonnal érezzük a flexibilitás fokozódását. Nem szabad elfelejteni, hogy a legjobb eredményt az hozza, ha a mozgás mellé megfelelő étrendet társítunk.

A PowerPlate edzés segít újra megtalálni a belső kapcsolatot a medencefenék izmai, a hasizomzat és a hát izmai között, és visszaállítani a terhesség és szülés során meggyengült erőt.


Hetente 2-3 edzés ajánlott 30 percben . Az étrendünk ennél is fontosabb hogy sikeres legyen az alakformálás .

 

Díjak és elismerések

 • Power Plate az év fitneszgép
 • A világhírű, nemzetközi Fitnesz-vásáron, a FIBO-n, 2002-ben a TÜV Rheinland az év Innovációs terméke díjjal tüntette ki a Power Plate-et.
 • Power Plate az év szépségápolási terméke
 • 2003-ban a Párizsban tartott, nemzetközi szépség kiállításon a Power Plate fitneszgépet, az év szépségápolási termékének választották.
 • Power Plate a legjobb fitneszgép és szépségápolási termék
 • A német Wellness szövetség 2004-ben szigorú kritériumai alapján a legjobb fitneszgép és szépségápolási terméknek minősítette a Power Plate-et. Power Plate, a legjobb "anti-aging" eszköz
 • A Fitness Tribune vezető kereskedelmi magazin által a Power Plate elnyerte 2005-ben az év eszköze díjat az öregedés gátlás területén. 
 • Power Plate, mint elismert orvostechnikai eszköz

 • Valamennyi Power Plate gép megfelelt az ISO szigorú követelményeinek, amely alapfeltétele a gyógyászati eszközökre vonatkozó gyártási engedélynek. Ennek értelmében 2005 óta, az egész testes edzés kategóriájában a Power Plate a II. kategóriás gyógyászati termékekre vonatkozó engedéllyel rendelkezik.
 • Power Plate, mint elismert orvostechnikai eszköz
 • Valamennyi Power Plate gép megfelelt az ISO szigorú követelményeinek, amely alapfeltétele a gyógyászati eszközökre vonatkozó gyártási engedélynek. Ennek értelmében 2005 óta, az egész testes edzés kategóriájában a Power Plate a II. kategóriás gyógyászati termékekre vonatkozó engedéllyel rendelkezik.
 • Power Plate - Cool Brand kitüntetés
 • A világ egyik legjobb márkájának választották a 2011/2012-es évben a Power Plate-t Londonban. A kitüntetést 10.000 különböző márka közül érdemelte ki a Power Plate olyan kritériumok alapján, mint stílus, innováció, eredetiség, egyediség, de szempont volt az is, mennyire autentikus az adott márka, és mennyire vonzó.
 • Power Plate - Az év leginnovatívabb fitness eszköze

 • 2012-ben a Power Plate Magyarország a Fitbalance Award 2012 díjátadó gála keretein belül elnyerte az Év leginnovatívabb fitness eszköze díjat. 

Power Plate

Anticellulit masszázs 

A masszázs pedig segít a narancsbőr ellen, élénkíti a nyirokkeringést, kiüríti a sejtekben lerakódott toxinokat, és valóban hatékony a narancsos dudorok ellen. . A masszázs pedig segít a cellulit ellen, élénkíti a nyirokkeringést, kiüríti a sejtekben lerakódott toxinokat, és valóban hatékony a narancsos dudorok ellen. 

Rehabilitáció

A teljes testvibráció használata széles körben elterjedt a gyógyászatban. A vibráción alapuló terápia számtalan sérülés rehabilitációjára alkalmas. A vibrációval kezelt duzzadt felületek, amelyek húzódás, zúzódás, ficam stb. során keletkeztek hamarabb megszűnnek és felszívódnak. A megnövekedett véráramlás gyorsan kitisztítja a kötőszövetekben található salakanyagot, ezáltal felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.


6100 Kiskunfélegyháza,Wesselényi utca 1, Tel:(70) 223 0077
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el